Hej!

Den här veckan hade vi Brunnen i måndags. Barnen gillar den leken.Kul att några föräldrar har kunnat vara med och se vad vi gör.

På tisdagen berättade vi att det var Samernas Nationaldag. Vi såg korta filmer och hörde på lite musik. På eftermiddagen fick barnen möjlighet att måla något med de fyra grundfärgerna som finns i samernas flagga.

På onsdagen jobbade vi med siffror och tal, talraden etc. med Ingegärd övar barnen att bygga pussel och turtagning i spel.

Idrotten på torsdagen var inomhus. Kommande veckor blir det skidträning.

Vi jobbar vidare med NTA. Jämför och mäter.

Det finns alldeles för mycket kläder som vi inte vet vems det är. Ta en koll när du är på skolan. De kläder som finns kvar när det blir sportlov vecka 10 kommer att skänkas bort. Det är extra bökigt det här läsåret p.g.a. ombyggnation. Så vi får alla hjälpas åt så vi värnar om vår fina skola.

Klass 2 och 3 åker på simundervisning just nu i 7 veckor. Det är sådant som ligger i planen för skolan. Vi vill tipsa er om att det är jättebra att låta barnen få vattenvana innan det är dags för undervisning i skolans regi. Jag har hört att det är barn som går eller har gått på simskola redan. Jättebra om du har möjlighet. Men att ta sig till ett bad, inomhus eller ute i sommar är alltid till nytta. Förhoppningsvis till glädje och en form av livförsäkring när ditt barn lärt sig vana i vattnet och sen att simma.

Hälsningar Carin o Ingegärd

 


Prenumerera på nya blogginlägg