Hej!

Då har en vecka gått efter höstlovet.

Vi har pratat mycket om hur vi ska vara mot varandra och mot/med de saker vi har på skolan. Vi har pratat i hela klassen och idag har vi haft killsnack. Då framkom att killarna tycker att det är ”sådär” i Förskoleklassen. En del känner att de inte får vara med i lekar. Det förekommer svärord och fula ord som man inte vill höra. Vi pratade om hur vi kan få det bättre och de kom med förslag på det. Vi får jobba vidare med det och ha ett nytt möte om några veckor och se om det blivit bättre. Vi pratar mycket om ordet RESPEKT. Vad det betyder och vad man ska tänka på. Bra om ni pratar hemma om det också. Så hjälps vi åt att göra klassen mer positiv framöver.

Vi fick se en teater i en lastbil utanför Bygdegården idag. Den heter ”Kristaller”.

Vi har haft stormöte med alla elever inför att snön kommer… Vi tillåter barnen att bygga med snö. Kasta prick på planket. Snöbollskastning på åkern. Om man väljer att vara där får man tåla att få en snöboll på sig. Annars får man hålla sig borta därifrån.
Barnen i Förskoleklassen ska ha hjälm på sig när de åker i backen och när det är isigt på skolgården. Ni föräldrar ansvarar för att ditt barn har en hjälm här på skolan.
Pernilla har idrott inne nu och vill att barnen har inneskor med sig. ej Foppaskor.

Den 22/11 får vi besök av 2 elever som går på Psykologlinjen. De kommer att göra en observation i klassen och göra en återkoppling till mig. Gäller hela gruppen ej enskilt barn.

 

Temakvällar för vårdnadshavare

Vi personal på skolan har önskemål om att ändra formen och innehållet för föräldra- och skolasamverkan. Vi har även förstått att flera föräldrar önskar annat innehåll på de traditionella föräldramötena och föräldraråden.

För att få till intressanta träffar vill vi få in önskemål på tema från er!

Här är några exempel:

Genus

Internet

Digitalisering

Vad händer i puberteten?

Värdegrundsarbete

Matematik

Läxor

 

Hör av er till klasslärare per mail med förslag!

 

Det var allt för nu.

 

Trevlig helg!


Prenumerera på nya blogginlägg