Hej!

Den här veckan började vi med en ny lek på måndagen. Den heter ”Brunnen”. En social lek där barnen är i en by. De bor i olika bon och har olika sysselsättningar. Barnen går och hälsar på i de olika husen och får serva de som kommer och hälsar på. Så tar dagen slut och alla går till sitt hus och vilar när det blir mörkt. Om det är något man ogillar får man säga till ledaren och då samlas alla till möte. Man pratar med varandra och försöker lösa problemet. Barnen gillade leken och var duktiga att förstå vad vi skulle göra. Vi kommer att fortsätta med den framöver på måndagar dock ej den 22/1 då Carin är på utbildning.

Vi jobbar vidare i våra ABC-böcker. Några har byggt sitt namn med bokstäver som vi tagit kort på och ska sätta på framsidan av våra böcker så de ser lite trevligare ut.

Vi arbetar med språklig medvetenhet. Sammansatta ord, långa korta ord.

Alla barn har gjort en egen klocka. De har fått läxa.  Hur mycket är klockar när du går upp? Och Hur mycket är klockan när du går och lägger dig? Vi gjorde lite diagram av svaren de kom med.

Vi övar att klippa och annat med finmotorik. Idag fick barnen göra en katt med lång svans.

Vi pratar mycket om hur det är på skolan. Vad som förväntas av barnen och vad de vill ha ut av skolan. Nästa vecka kommer 2 elever att få gå på ”Matråd”. Prata med köket om hur det är på lunchen och vad som kan bli bättre.

På rasterna är det full fart ute i den härliga snön. Barnen åker madrass. Använder spadar att gräva med och gör en hel del annat.

Britt-Inger är i klassen på måndag när Carin är borta och på fredag är Ingegärd borta och då är Britt-Louise med i klassen.

Vi kommer att jobba med naturkunskap: Jämföra- mäta. Det är det jag ska gå på kurs om. Det känns spännande och något jag tror barnen kommer att gilla. Återkommer om hur det går.

 

Trevlig helg till er alla,


Prenumerera på nya blogginlägg