Vecka 21

Nu börjar vi komma in i verksamheten i våra nya lokaler. Vi berättar och påminner barnen om att vara försiktiga med våra nya fina lokaler. Tyvärr händer det saker som inte är så kul. Nycklar som hör till toalettskåpen har varit på vift. Hur är det när man behöver gå på toaletten? Vi har sagt till barnen att vi vill att de ska vara så trygga i skolan att ingen ska behöva stå vakt utanför. Prata gärna hemma om det och prata med oss på skolan om ni hör nåt hemma om just toabesök. Vi övar så vi ska bli trygga i situationen.

Vi fyller tiden med att göra sådant som vi har kvar att prova. Lite matte, lite svenska och hur vi är med varandra. Nästa vecka kommer barnen att vara med på ett ”Läsprojekt” som hela skolan håller på med. Barnen får låna hem en bok från skolan. Läsa den om de kan eller få hjälp av en vuxen eller storasyskon. Hinner barnen läsa fler böcker så får de. De får hem bok och ett protokoll, fredag den här veckan.

Tack alla föräldrar som svarat hittills att ni kan följa med till Djupstan. Det gör det möjligt för oss att komma iväg på den utflykten. Vill och kan nån mer följa med så är det helt OK. Du som förälder får ta med det du vill äta själv. Skolan bjuder inte på mat till föräldrar.

På fredag den 1 juni har vi friidrottsdag på Nysved. Vi går dit med barnen och de får prova på olika grenar. Bra om de har med frukt och nåt att dricka. Ombyteskläder och kläder för väder.

Sista veckan i skolan kommer vi att gå till Nysved igen den 12 juni.
Skolavslutningen är den 14 juni klockan 18.30 i kyrkan. Vi samlar barnen utanför kyrkan. Ni vuxna går in och sätter er och alla barnen tågar in tillsammans. Efteråt bjuder femmorna på fika och du kan lägga ett frivilligt bidrag.

Varma hälsningar från oss på Orrvikens skola


Prenumerera på nya blogginlägg